Lee verbaasd over winst op 500 meter

Peterselieman

Gisteren won de Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee het goud op de 500 meter bij de vrouwen. Ze bleef hiermee de favorietes Jenny Wolf en Beixing Wang voor. Hiermee zorgde de 20-jarige studente voor de derde Koreaanse verrassing bij het schaatsen op de Richmond Olympic Oval.

"Ik kan het nauwelijks bevatten dat ik goud heb gewonnen," zei Lee die eerder dit jaar al het WK Sprint op haar naam schreef. Ze bleef in de eerste omloop om de 500 meter Wolf 0,06 seconde voor en verloor de tweede met 0,02 seconde, waardoor de de olympische titel pakte. "Ik heb echt veel geluk gehad. Wolf en Wang zijn heel erg goed. Beter dan ik. Ik kan het daarom ook niet geloven dat ik olympisch kampioen ben. Ik heb het gevoel dat ik elk moment in tranen uitbarst."

Een geheim hebben de Zuid-Koreaanse schaatssters niet. "We doen niets speciaals. Wel hebben we het aantal trainingsuren flink opgeschroefd," zei de studente uit Seoul die veel had aan Joon Mun, Kang-Seok Lee en Kyou-Hyuk Lee. "Zij hebben me in de trainingen geholpen. Zij hebben ook hun aandeel in mijn succes."