Hiddink nieuwe bondscoach Turkije

Niels (DerMeister)

Guus Hiddink wordt de nieuwe bondscoach van Turkije. De voormalig trainer van Rusland liet afgelopen weekend in zijn column al weten dat hij na dit seizoen zal stoppen  bij het Russische elftal. Per 1 augustus zal hij in dienst treden bij de Turkse bond.

Direct nadat Hiddink aangaf te vertrekken bij de Russische bond, gingen er tal van namen rond van voetbalbonden die de trainer wilden aanstellen. Noord-Korea, Ivoorkust en Nigeria werden genoemd, maar Hiddink koos uiteindelijk voor een avontuur bij Turkije. Het land heeft zich echter niet weten te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika.

De 63-jarige Hiddink, die onder andere ook Nederland, Zuid-Korea en Australië onder zijn hoede heeft gehad, tekent bij de Turkse bond een contract voor twee jaar, met een optie voor nog eens twee jaar. In september begint de Varssevelder met de Turkse ploeg aan de kwalificatiereeks voor het EK 2012.

Turkije is in Poule A ingedeeld met onder meer het Belgische elftal van Dick Advocaat. Verder zal Hiddink het op moeten nemen tegen Duitsland, Oostenrijk, Kazachstan en Azerbeidzjan.

 

Guus Hiddink - Bron: Novum/AP