"Noord-Korea heeft geen behoefte aan buitenlandse coach"

Niels (DerMeister)

De naam van Guus Hiddink viel de afgelopen tijd veelvuldig wanneer Noord-Korea ter sprake kwam. Middenvelder Ahn Young-Hak is echter van mening dat de ploeg voor het WK geen behoefte heeft aan een buitenlandse oefenmeester.

Naast de naam van Hiddink werd ook Sven-Göran Eriksson genoemd als mogelijke bondscoach om de Noord-Koreanen tijdens het komende WK te coachen. "Ten eerste moeten alle spelers geloven in de huidige coach, Kim Jong Hun. Dat geloof betaalt hij terug, want hij heeft geloof in de spelers", vertelt  Ahn Young-Hak aan Goal.com.

De middenvelder denkt dat de werksituatie met de huidige coach prima verloopt. "De spelers trainen en spelen harder voor hem", vervolgt hij. "Het vertrouwen is het sterkste punt tussen spelers en trainer. Dat helpt het team enorm."

Ook Ahn Young-Hak heeft de namen van Eriksson en Hiddink voorbij horen komen. "Dat zijn gewoon geruchten", wuift hij die suggesties weg. "Persoonlijk heb ik nooit iets gehoord over het wisselen van coach. Kim Jong Hun zal Noord-Korea naar het WK leiden. Een nieuwe coach aanstellen voor het WK zou niet goed voor ons zijn."