Ook Russische ijshockeyers op dreef

Denny (nyny83)

Na de Verenigde Staten en Canada won ook Rusland de eerste wedstrijd van het ijshockeytoernooi. Letland werd met 8-2 verslagen. Opvallend was dat de Russen in tegenstelling tot de andere favorieten snel op gang kwamen met drie goals in de eerste periode. In de derde periode liet Rusland de touwtjes wat vieren en kon Letland nog tweemaal tegenscoren.

Al na 2,5 minuut kwamen de Russen op voorsprong via KHL-spelers Danis Zaripov en Alexander Radulov. Beide goals waren opgezet door Sergei Fedorov, de veteraan van het team en ex NHL-speler die het nog steeds in zich bleek te hebben. Vervolgens lieten ook de NHL-ers van zich horen via sterspeler Alexander Ovechkin. Hij scoorde op aangeven van clubgenoot Alexander Semin. Letland kreeg nog wel enkele scoringskansen, maar goalie Evgeni Nabokov was scherp in het doel.

In de tweede periode werd slechts éénmaal gescoord. Evgeni Malkin was de scherpschutter nadat een schot van Ilya Kovalchuk afketste op teamgenoot Maxim Afinogenov. In de derde periode startten de Letten sterk met een goal van Martins Cipulis na 33 seconden. Veel hoop konden de Letten hier niet uit putten, want nog voor de eerste minuut om was scoorde Ovechkin alweer de 5-1. Vervolgens wisten Zaripov en nogmaals Kovalchuk de score uit te bouwen tot 7-1 voordat Letland 7-2 maakte via Ankipans. Aleksey Morozov bepaalde de eindstand op 8-2.