Vancouver Update 8:15 uur

Olga Kroeders

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur.

Bij de vrouwen stond vannacht de 500 meter in de Richmond Olympic Oval op het programma. De ijsmachines deden het in tegenstelling tot gisteren wel, dus er was geen vertraging. Het goud ging verrassend naar Sang-hwa Lee die Jenny Wolf versloeg. Beste Nederlandse was Margot Boer die met haar vierde plek net buiten het podium viel. Annette Gerritsen kwam ten val.

De olympische titel bij het rodelen voor vrouwen ging naar Tatjana Hüfner. De Duitse bleef na vier runs de Oostenrijkse Nina Reithmayer en de Duitse Natalie Geisenberger ruim voor in het Whistler Slinding Centre. Maelle Ricker zorgde bij het snowboarden voor het tweede Canadese goud deze Spelen. Ricker, vooraf de grote favoriete, maakte haar favorietenrol op de cross meer dan waar. Het zilver ging naar Deborah Anthioniaz uit Frankrijk.

De Verenigde Staten begon het ijshockeytoernooi bij de heren op de Olympische Winterspelen goed. Zwitserland werd met 3-1 verslagen. De VS domineerden de wedstrijd, maar goalie Jonas Hiller speelde zeer sterk en Zwitserland werd enkele keren gevaarlijk via snelle uitbraken.