Crimineel op most wanted lijst geeft zich aan

static

Een van de meestgezochte criminelen van Nederland geeft zich vandaag aan bij de politie. Dat schrijft De Telegraaf, die hem heeft gesproken. Het gaat om Maikel Sno, die op de lijst van acht meestgezochte criminelen staat. De krant vond hem in Amsterdam.

Sno wordt gezocht voor de moord op de 19-jarige Amsterdamse Ishmael Gumbs, ook bekend als rapper Weezy. Op 21 september zou hij hem onder het oog van spelende kinderen op een speelplaats tussen de flats Kleiburg en Kruitberg hebben doodgeschoten. Hij vluchtte te voet. De politie hield er rekening mee dat hij vanwege zijn Surinaamse roots naar zijn geboorteland was gevlucht.

Op een video op de website van de krant verklaart Sno dat Gumbs een pistool op hem had gericht. Sno zou de loop naar beneden hebben gedrukt, waarop een worsteling ontstond. Tijdens die worsteling zou een vriend van Sno een tas hebben aangereikt, toen Sno daar in greep bleek daar ook een vuurwapen in te zitten.

Dat zou hij op Gumbs hebben gericht, die zijn pistool liet vallen. Vervolgens zou het pistool dat Sno vasthad plotseling minstens vier keer zijn afgegaan. Sno spreekt volgens De Telegraaf van een paniekreactie. Op de video zegt hij dat hij een blackout had, vervolgens is te zien dat hij met een zakdoekje zijn ogen uitwrijft.