Met je hond op bezoek bij vrienden in Fable 3

Mday

Het ene moment horen we niets, het andere komen we om in Fable 3 nieuwtjes. Niet dat deze minder belangrijk is echter - het co-op systeem van Fable 3 wordt onder handen genomen. In Fable 2 kon je je vrienden van je friendslist zien rondzweven als ronde bolletjes en ze uitnodigen om mee te vechten, maar daar was alles mee gezegd. Onder fans nogal een teleurstelling, dus werd Peter Molyneux gevraagd in de 1UP Podcast (download) of het beter kon.

'Ik heb jullie gehoord over de co-op. Jullie willen je eigen held terugzien in die andere wereld. Dat kunnen jullie zeker krijgen.' Maar ook honden en wapens zijn welkom: 'Als je in mijn wereld terechtkomt, dan ben je die held die je gecreeërd hebt met je hond en je eigengemaakte wapens. Geen camera die in de weg zit. Je wil gaan en staan in mijn wereld.' Hij bedoelde het heel letterlijk. Zo kan je co-op partner zelf een baantje nemen en zijn huis mooier maken.

Daar blijft het echter niet bij; Molyneux zei ook dat er consequenties zijn als je de 'verkeerde' mensen worden uitgenodigd: 'Want ze kunnen de hele boel overhoop gooien, man!'  Als ze hem echter vragen of er ook de 'touch'-mogelijkheden in werd verwerkt, komt er een interessant antwoord: 'Ja, je kan je co-op partner aanraken. Je kan hand in hand samen door de straten lopen. Maar je kan hem of haar ook naar de kerker slepen...' - aldus de man achter de PR van Lionhead Studios.

 

Fable 3