'Campos maakt investeerder morgen bekend'

Peterselieman

Het Formule 1-team Campos Meta zal naar verluidt morgen bekendmaken dat het een investeerder heeft gevonden. De renstal kampt al de hele winter met problemen, waardoor een debuut in de F1 ver weg leek. Zeker omdat de rekeningen aan chassis-bouwer Dallara niet voldaan konden worden.

Vele geruchten hebben over de overname van het team de ronde gedaan. Zo zou A1GP-baas Tony Teixeira een akkoord met Adrian Campos bereikt hebben, maar de Zuid-Afrikaan kwam niet met geld over de brug toen hij moest betalen. Vorige week dook het verhaal op dat zakenman José Ramón Carabante met behulp van F1-baas Bernie Ecclestone het team overgenomen zou hebben en dat in 2011 Volkswagen de renstal over zou nemen. Hierbij werd Colin Kolles genoemd als teambaas, maar beide partijen ontkennen de deal.

"Binnen 24 uur zullen we onze nieuwe investeerder bekendmaken," zo meldde een anonieme bron aan Auto Motor und Sport. Een nieuwe naam die in het geheel genoemd wordt is die van Geoff Willis. De 50-jarige Brit is voormalig technisch directeur bij Honda en Red Bull Racing en was vorige week bij de testweek in Jerez aanwezig. Daar werd hij op de foto gezet met het woord Dallara op een notitieblok geschreven.