Wederom regen verwacht bij F1-tests in Jerez

Peterselieman

Het lijkt de Formule 1-teams deze winter niet mee te zitten qua weer. Vorige week viel de testweek in Jerez door de regen al in het water, maar voor deze week lijken de weergoden er een schepje bovenop te doen. Er wordt veel regen voorspeld, waarbij het circuit mogelijk onder water kan komen te staan.

"De tweede testweek in Jerez dreigt wederom een waterballet te worden. Waarschijnlijk zal het maar tijdens één van de vier testdagen droog blijven. Tijdens de rest van de test zal er zeer veel regen vallen. Op donderdag zullen de omstandigheden vermoedelijk het slechtst zijn. Dan bestaat er ook de kans dat het circuit blank komt te staan," meldde Meteorological Services tegen GPUpdate. Deze weerdienst levert ook de weersinformatie aan het team van Force India.

Na deze testweek die woensdag begint, zal er volgende week nog één testsessie op het circuit van Barcelona zijn. Deze vindt van 25 tot en met 28 februari plaats. Daarna volgt twee weken later de eerste race op het circuit van Bahrein.