[Upd] '18 doden bij treinbotsing België'

Michel (OA)

In België zijn twee passagierstreinen op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde rond 8.45 uur in de plaats Buizingen, ten zuiden van Brussel. Er zijn achttien passagiers om het leven gekomen.

Een trein reed vanuit Leuven naar 's Gravenbrakel en de andere was onderweg van Quiévrain naar Luik. De treinen zijn frontaal op elkaar gebotst.

In Leuven is een crisiscentrum ingericht.

Update 10.10 uur
Inmiddels wordt er gesproken over twintig doden.

Hier staan enkele foto's van de plaats van het ongeval.

Update 11.48 uur
Het officiële dodental staat momenteel op tien. Gevreesd wordt echter dat zeker 25 mensen zijn omgekomen. De oorzaak van de ramp is nog niet bekend, mogelijk heeft een trein een stopsignaal gemist, zo bericht GvA. "De oorzaak van het treinongeval in Halle zal niet binnen de eerste uren gekend zijn. Onze eerste bekommernis gaat uit naar de slachtoffers", aldus een woordvoerder van spoorbedrijf Infrabel.

Zwaargewonden worden ter plekke verzorgd en vervolgens naar een ziekenhuis vervoerd. Lichtgewonden worden naar een sportcentrum in Buizingen gebracht en mensen die niet gewond raakten, worden naar een sporthal in Halle gebracht.

Update 16.42 uur
Het laatste nieuws is dat er nu achttien doden zijn gevallen bij de treinbotsing vanochtend. Het gaat om vijftien mannen en drie vrouwen. Sommige lichamen kunnen moeilijk geïdentificeerd worden. Verder zijn er 55 gewonden gevallen, die in 14 ziekenhuizen zijn opgenomen. Nog niet alle slachtoffers zijn uit de treinwrakken gehaald.

Treinbotsing
Ravage na treinbotsing (foto: Cedric)