Cruijff: "Ajax ziet eindelijk in dat jeugdopleiding niet deugt"

Rauzer

Johan Cruijff zet zijn vraagtekens bij de reorganisatie van de jeugdopleiding van Ajax. De oud-voetballer en -trainer stond twee jaar geleden op om Ajax te helpen. Vooral over de jeugdopleiding was hij niet tevreden. De plannen van Cruyff waren Marco van Basten echter te rigoureus, waarop El Salvador zo snel als hij kwam ook weer vertrok.

"Blijkbaar zien ze eindelijk ook zelf in dat de jeugdopleiding niet deugt", schrijft hij in De Telegraaf over de aangekondigde reorganisatie. "Alleen vraag ik me af, wie binnen de club weet hoe het straks wel moet. Het huidige hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink zit er al een tijdje, maar is er blijkbaar nu pas achter dat het roer om moet, Martin Jol is er amper een jaar en Danny Blind heeft zo'n beetje alle functies binnen Ajax gehad. Ik wil hier alleen maar mee zeggen, dat als je dingen verandert om te verbloemen, dat niet wil zeggen dat je het probleem oplost."

"Het simpele feit, dat Ajax 55 spelers onder contract heeft voor twee elftallen, geeft aan dat de club niet geleid wordt zoals het geleid moet worden. Er is toegestaan dat er vijftien spelers te veel zijn gecontracteerd, waardoor er ten minste tussen de twee en drie miljoen euro te veel op de begroting drukt", aldus Cruijff.