[NHL] Predators langs Penguins

Denny (nyny83)

De Nashville Predators hebben de laatste wedstrijd voor de pauze vanwege de Olympische Winterspelen gewonnen. De titelverdedigers, de Pittsburgh Penguins, werden in de shootout verslagen: 4-3. Martin Erat en Cal O'Reilly scoorden in de shootout terwijl Kris Letang en Sidney Crosby voor de Penguins misten.

De score werd geopend door sterspeler Crosby. Hij scoorde met een afstandsschot in de powerplay en kwam hiermee op gelijke hoogte met Alexander Ovechkin als topscorer in de NHL. Erat maakte ook in de powerplay gelijk na 34 seconden spelen in de tweede periode. Hij scoorde op vergelijkbare wijze als Crosby.

Matt Cooke bracht de Penguins weer op voorsprong uit de rebound van een schot van Jordan Staal, maar slechts twaalf seconden later lag de puck alweer in het netje aan de overkant. Jordin Tootoo profiteerde van een misverstand in de verdediging van de Penguins waarbij twee spelers tegen elkaar aanbotsten en kon goalie Marc-Andre Fleury verrassen met een snel schot. Even werd er in deze periode nog gevreesd voor een blessure van Olympiër Crosby die een schot met zijn voet blockte en hinkend het ijs afging, maar hij kon weer verder spelen tot opluchting van het publiek.

In de derde periode kwamen wederom de Penguins op voorsprong. Verdediger Brooks Orpik scoorde vlak na een gewonnen face-off met een afstandsschot. Predators-verdediger Shea Weber scoorde vervolgens ook uit een afstandsschot de gelijkmaker met nog acht minuten te spelen. Omdat er zowel in de acht resterende minuten als in de overtime niet gescoord werd was een shootout nodig, waarin de Predators de sterksten bleken.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Pittsburgh Penguins Nashville Predators 3-4 (SO)
New York Rangers Tampa Bay Lightning 5-2
Minnesota Wild Vancouver Canucks 6-2
New York Islanders Ottawa Senators 3-4
Columbus Blue Jackets Chicago Blackhawks 4-5 (SO)
Edmonton Oilers Anaheim Ducks 3-7