Vancouver Update 8:00 uur

Olga Kroeders

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur Nederlandse tijd op FOK!sport. In het weekend verschijnt de ochtendupdate rond 10:00 uur online.

Gisteren werd bij het langebaanschaatsen de 3.000 meter voor vrouwen verreden en ditmaal geen medailles voor ons land. Martina Sáblíková pakte de titel. In een tijd van 4.02,53 eindigde zij voor haar concurrenten Stephanie Beckert en Kristina Groves. Ireen Wüst was met de zevende plaats de beste Nederlandse.

Bij het freestyleskiën ging het goud op de moguls naar de Canadees Alexandre Bilodeau. Hij bleef Dale Begg-Smith, de winnaar van 2006, en Bryon Wilson voor. Bij het rodelen ging de olympische titel naar de Duitser Felix Loch die in allevier de runs de snelste was.

In Groep B bij het ijshockey voor vrouwen werden er twee wedstrijden gespeeld. De Verenigde Staten won met 12-1 van China en later op de avond was Finland met 5-1 Rusland de baas. Jason Lamy Chappuis werd olympisch kampioen op de Noordse combinatie. De Fransman won na een enerverende race vlak voor de Amerikaan Johnny Spillane en de Italiaan Alessandro Pittin.