Rodelaarsters klagen over startplaats

Peterselieman

De rodelaarsters zijn niet blij met de olympische baan zoals deze er nu bij ligt. De start heeft volgens de toppers meer weg van een kinderstart dan een voor de wereldtoppers. De start werd omlaag gebracht na de tragische dood van Nodar Kumaritashvili vorige week vrijdag. De vrouwen moeten nu vanaf het juniorenplatform starten.

"Het is geen vrouwenstart, dit is voor kinderen. We hebben de hele zomer getraind om sterk en snel te zijn, maar nu zijn zelfs de snelste starters langzaam. Het moest wel na zo'n verschrikkelijk ongeluk, maar dit hadden ze een jaar eerder moeten doen, niet nu er iemand dood is. Nu is het te laat," zei de Duitse topper Natalie Geisenberg.

Haar landgenote Tatjana Hüfner zegt voor deze startplaats de verkeerde slee bij zich te hebben. "Ik maak er maar het beste van, maar eigenlijk heb je een andere slee nodig." De snelste startster uit het veld, de Amerikaanse Julia Clukey vindt de start een enorm nadeel voor haar. "De start is daardoor geen beslissend element meer. Snelle starters, en ik ben een van de snelste ter wereld, hebben geen voordeel meer." Toch staan er ook atletes achter de maatregel. "Er moest iets gebeuren. Dit kan je niet negeren. Er waren ook niet veel opties. Je kan een baan in 24 uur niet veranderen."