Bos tevreden na Qatar

Frank (franklop)

Theo Bos kon zich twee keer mengen tijdens de sprints in de door Wouter Mol gewonnen Ronde van Qatar afgelopen week. In beide gevallen werd de voormalig baantopper vierde, wat Bos een goed gevoel opleverde.

"Ik wilde graag een paar keer meesprinten met deze grote jongens," aldus Bos tegen de Telegraaf. "Daar ben ik in geslaagd. In de laatste rit was dat ook de bedoeling, maar ik zat op drie kilometer van de meet te ver van achteren. Ik kwam nog wel terug, maar het bleek dat ik te veel energie had verspeeld."

Bos werd uiteindelijk 39e in de laatste rit naar Doha. Verder vond de renner van Cervélo dat de samenwerking binnen het team nog wel beter kan. "Heinrich Haussler was eigenlijk onze eerste man in de sprint. In de vierde en de vijfde rit, waarin ik als vierde over de streep kwam, verloor Heinrich het contact. Voor mij is het allemaal nieuw. Ook daarin moeten we nog op elkaar ingespeeld raken. Zoals ik ook misschien voor mezelf het juiste moment moet vinden om aan te gaan. Nu was ik twee keer te vroeg in de sprint. Maar ik heb deze week heel veel geleerd."