Popcap: iPad tilt games naar hoger niveau

Mday

In een interview van Eurogamer doet John Vechey, mede-oprichter van PopCap Games, een aantal opvallende uitspraken over Apple's nieuwe iPad.

Volgens hem zal de iPad games naar een hoger niveau tillen. 'Maar pas na drie jaar, als het ook met nieuwe hardware is uitgerust.' Hij wijst naar de vooruitgang die zowel de iPod als de iPhone hebben gemaakt op dat gebied. 'Ik denk dat het ontzettend succesvol zal worden. En het is het ideale spelcomputertje voor een 10-jarige. Het (handheld) gamen zal gaan veranderen. Samen met een aantrekkelijke online verkoopstructuur bereikt het meer mensen omdat het kopen van games zo makkelijk gaat.' Aldus Vechey.

PopCap Games, beroemd om games als Bejeweled en Peggle, zal volgens Vechey ook games voor de iPad uit gaan brengen. 'Ik denk van wel. Ik zou dolgraag Plants vs. Zombies erop spelen. Het voelt gewoon goed.' Ook vindt hij dat Real-Time Strategy een uitstekende kandidaat is voor de iPad. Hoe ze gaan concurreren met hun huidige iPhone releases weet hij echter nog niet. 'We zijn daar nog mee bezig. Met de iPhone hebben we touch controls gebruikt. Met de iPad hebben we dat al, dus is er nu meer ruimte om de interface aan te passen.' Hij gelooft dat kleine extraatjes voor de iPadgames al genoeg zal zijn om dit verschil kracht bij te zetten.

 

Popcap games