Williams kampt met technische problemen

Peterselieman

Het Formule 1-team van Williams heeft in de eerste twee testdagen in Jerez veel technische problemen meegemaakt. Nico Hülkenberg kampte gisteren met problemen aan de aandrijving en kreeg te maken met een hydraulisch lek. De Duitser kwam in Spanje op de tweede testdag tot een totaal van 67 ronden. Vandaag en morgen zal Rubens Barrichello rijden.

"Het was een moeilijke dag vanwege de technische problemen, maar mijn gevoel over de auto is nog steeds positief. Ik had natuurlijk liever wat meer tijd op de baan doorgebracht, maar zo gaat het er soms aan toe. In het algemeen waren het twee goede dagen in een goede auto," zei Hülkenberg die dit jaar op het hoogste niveau debuteert.

Technisch directeur Sam Michael legt de problemen van gisteren nader uit. "In de ochtend hadden we een lek, dat we al snel hadden ontdekt. Het probleem was alleen dat de koppeling helemaal onder het vloeistof zat, waardoor we eigenlijk de hele ochtendsessie niets konden uitrichten. 's Middags hadden we nog een probleem met de aandrijfas, wat we wat sneller op wisten te lossen, al kostte dat natuurlijk ook nog wat tijd."