Obsidian werkt mee aan The Wheel of Time

Morthill

Ontwikkelaar en uitgever Red Eagle Entertainment heeft bekend gemaakt dat het bedrijf de steun heeft aangetrokken van Obsidian Entertainment voor de ontwikkeling van de game The Wheel of Time, gebaseerd op de gelijknamige boeken van wijlen Robert Jordan. Wat de exacte rol gaat zijn van Obsidian binnen de ontwikkeling is niet duidelijk, maar de hoofdverantwoordelijkheid blijft binnen Reg Eagle. Obsidian-medewerkers zullen dus vooral een ondersteunende taak krijgen.

De reden dat Red Eagle een extern bedrijf heeft ingeschakeld, is dat het een vrij jonge studio is. Het bedrijf is opgericht in 2006 en voor een grote en bekende serie als The Wheel of Time wil het de kwaliteit afleveren die fans verwachten en verdienen. Omdat ze zelf die expertise niet in huis hebben, is er gekozen om een externe studio aan te trekken. De reden dat voor Obsidian gekozen is, is dat het bedrijf met Neverwinter Nights 2 en Knights of the Old Republic II heeft laten zien een hoop kwaliteiten in huis te hebben.

Voorlopig is er nog niks bekend over wanneer The Wheel of Time in de winkels zal liggen. Wellicht tegelijk met de film Eye of the World die tevens bij Reg Eagle in ontwikkeling is, deze staat momenteel gepland voor 2011. De game zal dan verschijnen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.