[WTT] Overzicht dag 3

Niels (DerMeister)

Florian Mayer heeft vanavond voor een verrassing gezorgd door ten koste van Tommy Robredo de kwartfinales van het ABN Amro World Tennis Tournament te halen. De Duitser won in drie sets; 6-4, 3-6 en 6-3. Helaas moesten we vandaag ook afscheid nemen van een landgenoot.

Mayer en Robredo maakten er vanavond in Ahoy' een spannende wedstrijd van. In de eerste set wist de Duitser een breakpunt te verzilveren en pakte daardoor verrassend de eerste set met 6-4. De Spanjaard wist zich in de tweede set echter weer terug in de wedstrijd te spelen. Hij brak Mayer en sleepte daardoor de tweede set met 3-6 binnen. In de laatste set was het echter gedaan met Robredo, aangezien Mayer zijn opponent alle hoeken van de baan liet zien. Hij wist zijn Robredo uiteindelijk te breken en pakte daardoor de set en tevens de wedstrijd. In de kwartfinale zal Mayer het op mogen nemen tegen de als eerste geplaatste Novak Djokovic of Marco Chiudinelli.

Eerder vandaag moest het publiek in Rotterdam afscheid nemen van een landgenoot. Igor Sijsling verloor zijn achtste finalepartij van de Zweed Robin Söderling. Sijsling, die het toernooi via de kwalificaties haalde en in de eerste ronde nog een knappe overwinning boekte op Mischa Zverev, kon in de eerste set zijn opponent nog goed bijbenen en kreeg in de tie-break zelfs twee setpunten. Söderling, de huidige nummer acht van de wereld, werkte deze knap weg en wist vervolgens met vier punten op rij de set alsnog binnen te halen. In de tweede set was het gedaan met onze landgenoot, nadat de Zweed direct de service van Sijsling brak. De set ging met 6-2 naar Söderling en hij zal daardoor naar de kwartfinales gaan. Daarin treft Söderling de winnaar van de wedstrijd tussen Julien Benneteau en Michael Berrer.

Igor Sijsling (links) met Jesse Huta Galung - Bron:Novum/AP

Ook werden er vandaag nog wedstrijden gespeeld om een plek bij de laatste zestien. Nikolaj Davydenko en Marco Baghdatis wisten beiden hun eerste partij van het toernooi te winnen en zullen tegen elkaar moeten uitmaken wie er uiteindelijk naar de kwartfinale zal gaan. De als tweede geplaatste Davydenko trof Feliciano López en won in twee sets; 6-4 en 6-2. Achteraf een knappe winst, aangezien de Rus van de laatste vijf ontmoetingen slechts eenmaal wist te winnen. "Ik heb het altijd lastig tegen hem. Hij hanteerde dezelfde tactiek als in de drie vorige duels. Bovendien was de baan extreem snel", aldus Davydenko. Baghdatis won op zijn beurt van Amerikaan James Blake. Er werd vooraf veel van het duel verwacht tussen beide voormalige top-tienspelers, maar tot een echt gevecht kwam het niet. Baghdatis had opvallend weinig moeite met de Amerikaan. De Cyprioot profiteerde van de vele fouten die Blake maakte in de partij en versloeg hem daardoor simpel in twee sets; 6-4 en 6-2.

Marco Baghdatis - Bron:Novum/AP

Belangrijkste uitslagen

Söderling (Zwe,3) - Sijsling (Nld) 7-6, 6-2

Mayer (Dui) - Robredo (Spa,5) 6-4, 3-6, 6-3

Baghdatis (Cyp) - Blake (VS) 6-4, 6-2

Davydenko (Rus,2) - López (Spa) 6-4, 6-2