[OWS] Shorttracker Knegt: "Het ijs is zwaar"

Peterselieman

Shorttracker Sjinkie Knegt maakte vandaag voor kennis met het olympische ijs in Vancouver. De Fries noemt de ijsomstandigheden in het in het Pacific Coliseum zwaar. Hij hoopt dat ook dat komende zaterdag wanneer de shorttrackers los mogen de omstandigheden beter zijn.

"Het is zacht en breekt af. Voor shorttrackers eigenlijk twee keer niets. Op dit ijs weet je dan direct dat je zwaar naar de kloten gaat. Gelukkig heeft iedereen daar last van. Je bent op dit ijs toch gauw 0,2 seconde langzamer over een rondje. Het is zwaar," zei Knegt na een training. Hij krijgt bijval van zijn ploeggenote Liesbeth Mau-Asam. "Erg wennen. Ik heb het goede gevoel nog niet gevonden."

Dat het ijs langzamer is, is voor een deel te verklaren doordat ook de kunstrijders in de hal hun wedstrijden af moeten werken. Bondscoach John Monroe denkt dat zaterdag wanneer de 1.500 meter op het programma staat de omstandigheden beter zijn. "De ijsmakers komen uit Calgary en behoren tot de besten van de wereld. Het is voor zo'n evenement altijd even zoeken naar de juiste afstelling."