Spelers ADO Den Haag willen aanvallender spelen

Peterselieman

Een deel van de selectie van ADO Den Haag heeft zijn bedenkingen over de speelwijze van trainer Raymond Atteveld. De ploeg wil vooral in thuisduels aanvallender gaan voetballen.

"Het klopt dat spelers hebben aangegeven dat ze meer op de aanval willen spelen", reageert Atteveld tegenover Voetbal International. "Nou, dat wil ik zelf ook. Kijk maar naar mijn periode bij Roda JC, in de ranglijst over het kalenderjaar 2007 stonden we op de tweede plaats. Dat lukt je niet als je alleen maar aan het verdedigen bent natuurlijk."

Atteveld betwijfelt echter of hij de juiste spelers heeft om offensiever te gaan werken. "Ik sta voor aanvallend voetbal, maar dan moet ik daar wel de kwaliteiten voor hebben. Zo is het nu bij ADO. We zijn nog niet rijp voor een meer offensieve speelwijze. Zodra ik tijdens trainingen zie dat we er klaar voor zijn, dan is het tijd om aan verandering te denken."

ADO Den Haag kent een moeizaam seizoen. De ploeg uit de Hofstad staat zestiende in de Eredivisie. Komend weekend speelt ADO thuis tegen Willem II, dat één punt minder heeft, maar nog wel een duel tegoed.