Kuyt aast op jubileumgoal tegen Arsenal

Sjors (Sj0rSz)

Dirk Kuyt kan woensdagavond in de topper tegen Arsenal een persoonlijke mijlpaal bereiken. Als de aanvaller van Liverpool in het Emirates Stadium scoort, betekent dat zijn 200e doelpunt in het betaald voetbal. De speler verkeert momenteel in blakende vorm en maakte in de afgelopen vier wedstrijden vier goals, waaronder de winnende in de derby tegen Everton.

De goal tegen Everton was de vijftigste van Kuyt in het shirt van Liverpool. Opgeteld bij zijn doelpunten voor Feyenoord (83) en FC Utrecht (66) staat de teller nu op 199. De Nederlander scoorde dit seizoen al in de thuiswedstrijd tegen Arsenal, die door Liverpool met 2-1 werd verloren. Liverpool wacht overigens in competitieverband al tien jaar op een uitzege bij de Gunners.

Kuyt begon uitermate moeizaam aan het seizoen, maar heeft de kritiek de laatste weken doen verstommen. "Ik denk dat iedereen nu wel weet hoe belangrijk Dirk voor ons is", vertelt trainer Rafael Benitez op de clubsite. "Hij werkt altijd keihard voor het team en begint nu gelukkig ook steeds meer doelpunten te maken."

Liverpool kan bij een zege de strijd om de derde plaats nieuw leven inblazen. Het verschil tussen The Reds en Arsenal bedraagt in dat geval nog maar drie punten. Ook in de race om de landstitel staan er woensdagavond twee interessante ontmoetingen op het programma. Koploper Chelsea gaat op bezoek bij Everton, Manchester United speelt uit tegen Aston Villa.

Kuyt aast op jubileumgoal tegen Arsenal