F1-Teams: "Bridgestone moet blijven"

Peterselieman

De Formule 1-teams hebben bandenfabrikant Bridgestone gevraagd om na te denken over een langer verblijf in de sport. Het Japanse merk gaf vorig jaar aan na dit seizoen een punt achter de F1-activiteiten te zetten, maar volgens F1Today is de bandenleverancier vorige week in Valencia benaderd om hierop terug te komen.

"Bridgestone is ingegaan op het verzoek van de teams om te praten over de mogelijkheden. De deur lijkt op een kier te staan en de gesprekken zijn gaande. Een beslissing zal denk ik pas halverwege 2010 vallen," zo meldt een bron tegen de site. "De voornaamste reden ligt bij het feit dat alle huidige Formule 1-wagens om de Bridgestone-banden heen zijn gebouwd. Je kunt een wagen natuurlijk aanpassen op een nieuwe band, maar hier gaan veel extra kosten inzitten. Daarnaast zijn de teams allemaal erg tevreden over Bridgestone."

Mocht Bridgestone zich toch terugtrekken uit de Formule 1 dan moet er gezocht worden naar een andere fabrikant. Onder meer Avon, GoodYear, Hankook en Kumho zijn al benaderd of hebben aangegeven de F1 wel te zien zitten. Gesprekken met de eerste twee bedrijven hebben voorlopig nog niet tot een positief resultaat geleid.