Parente weg bij Virgin Racing

Peterselieman

Alvaro Parente heeft niet lang kunnen genieten van de reserverol bij Virgin Racing. De Portugees ontbrak vorige week al bij de presentatie en naar nu blijkt maakt hij al geen deel meer uit van de renstal van Richard Branson. De oorzaak is dat een belangrijke sponsor van de coureur afgehaakt is.

Parente zou ondersteuning krijgen van het Portugese bureau voor toerisme ITP, maar dat haakte volgens hem af. "ITP besliste om redenen die voor mij en mijn begeleiding onduidelijk zijn om niet te voldoen aan de overeenkomst met Virgin Racing. Mijn zaakwaarnemers en de leiding van Virgin Racing hebben herhaaldelijk geprobeerd om contact te krijgen met ITP, zonder resultaat," zei de Portugees in de krant A Bola.

"Het gedrag van ITP heeft als consequentie dat mijn reputatie is beschadigd en ik moet weer helemaal vanaf nul beginnen. Ik dien weer voldoende steun achter me te krijgen om mijn loopbaan een vervolg te geven. Het is onverantwoordelijk van ITP om hun verplichtingen niet na te komen op deze manier. En voor mij zeer frustrerend."

Het bureau van toerisme in inmiddels ook met een verklaring op het nieuws naar buiten gekomen. "We hebben alleen onderhandeld met Virgin Racing en daarbij alleen gesproken over wederzijdse promotie van beide merken. Op geen enkel moment hebben wij beloofd om Alvaro te helpen bij zijn poging om testrijder te worden of om in een andere serie in actie te komen."