Michael Pachter: Project Natal gaat de Arc verslaan

Kevin (KoosyNL)

Marktanalist Michael Pachter heeft zich uitgesproken in de motion control-oorlog tussen de Arc van Sony en Project Natal van Microsoft die dit najaar losbarst. Volgens Pachter gaat Project Natal de Arc verslaan.

"Het draait bij een nieuwe techniek voornamelijk om marktpenetratie", aldus Pachter in een interview met NowGamer. "Als de prijs te hoog is, worden er maar weinig exemplaren van Project Natal of de Arc verkocht. Dit leidt tot minder speciaal ontwikkelde games voor één van beide systemen omdat uitgevers vanwege het geringe publiek de kosten niet kunnen verantwoorden. Het is een klassiek kip en ei verhaal."

De altijd controversiële Pachter, een begrip in de marktanalyse van de game industrie, is echter niet bang om nu al een winnaar te bepalen. "Het ziet er naar uit dat Project Natal relatief laag (rond 50 euro) geprijsd zal worden, terwijl de controller van Sony waarschijnlijk een wat hogere prijs (100 euro) krijgt. Op basis hiervan gaat Microsoft winnen. Als de door mij geschatte verkoopprijzen niet blijken te kloppen, valt het natuurlijk anders uit."

Zowel Project Natal van Microsoft als de Arc van Sony moeten eind dit jaar uitkomen.

Michael Pachter: Project Natal gaat Sony verslaan