Vettel wil met RB6 titel pakken

Peterselieman

Red Bull Racing-coureur Sebastian Vettel werd vorig seizoen achter Jenson Button nog tweede in het kampioenschap, maar voor dit jaar legt hij de lat hoger: wereldkampioen worden. De jonge Duitser zette vorig jaar de lijn door die hij in 2008 bij Scuderia Toro Rosso ingezet had en voor dit jaar hoopt hij dat hij zijn ultieme doel met de RB6 kan verwezenlijken.

"De auto ziet er mooi uit. Het belangrijkste is echter dat de wagen snel en betrouwbaar is. Daar zullen we de komende dagen wel achter komen," zei Vettel tegen de pers in Jerez. Het team miste de eerste test in Valencia, maar de Duitser denkt niet dat dit een nadeel is. "We hebben al heel vroeg de beslissing genomen dat we niet zouden gaan rijden in Valencia. Het is dus niet zo dat we een week van tevoren ineens bedachten dat we de eerste test over zouden slaan. Het is natuurlijk niet in ons voordeel dat we die test hebben gemist, maar het is volgens mij ook geen nadeel. We zullen wel zien."

"Het is nog te vroeg om voorspellingen te doen, maar mijn doel is om dit jaar natuurlijk een plek hoger te eindigen dan vorig jaar." Door zijn tweede plaats van vorig jaar is de Duitser nu een van de titelkandidaten bij de bookmakers. "Dat maakt mij niets uit. We hebben net een lange winter achter de rug en zijn net begonnen met testen. Het is nu belangrijk dat de wagen veel meters maakt, zodat we de betrouwbaarheid en de snelheid kunnen verbeteren. Daar zijn we nu mee bezig. Ongeacht wat anderen over mij schrijven of zeggen, ik weet wat ik dit jaar wil bereiken en dat is het winnen van het wereldkampioenschap."

Vettel weet echter dat de concurrentie dit jaar erg sterk zal zijn. "Ik hoop dat we net zo sterk zijn als vorig jaar, of liever nog iets sterker. Maar teams als McLaren en Ferrari zien er ook erg competitief uit. En Mercedes heeft Michael Schumacher. Wat er ook gaat gebeuren, het wordt in elk geval een erg interessant seizoen."