Maradona: "Misschien roep ik wel 150 spelers op"

Peterselieman

Diego Maradona heeft als bondscoach van de Argentijnen al menig wenkbrauw doen fronsen. De oefenmeester selecteerde al meer dan honderd spelers in anderhalf jaar tijd. Maradona vindt het de normaalste zaak van de wereld.

De Argentijnen oefenen vanavond tegen Jamaica. Voorafgaand aan dat duel gaf Maradona een persconferentie. "Ik wil zo min mogelijk spelers over het hoofd zien wanneer ik mijn WK-ploeg formeer", was de uitleg van 'pluisje'.

De Argentijnen uit de Premier League mogen thuisblijven. "Maar we komen er niet voor het strand", benadrukte Maradona. "Ik wil zien hoe de spelers uit de Argentijnse competitie zich presenteren. Op het WK hebben we mannen nodig die mentaal weerbaar zijn."

Dat hij al meer dan honderd spelers selecteerde vindt Maradona niet zo vreemd. "Een selectie samenstellen is als een Formule 1-auto. Alles moet werken, anders liggen we er zo weer uit tijdens het WK. Misschien roep ik wel 150 spelers op als dat nodig is tijdens de voorbereiding. Ik ben constant met het WK bezig."