Transformers-game flinke dosis fanservice

Kevin (KoosyNL)

Matt Tieger, game director bij High Moon Studios, heeft tegenover Novum Nieuws aangegeven dat 'Transformers: War for Cybertron' antwoord zal geven op de priemende vraag waarom Megatron zoveel vertrouwen blijft houden in Starscream.

"Voor mij was het altijd een raadsel waarom Megatron die verradelijke Starscream als onderdaan behoudt, zelfs na zijn verraad. Het eerste level van de Decepticons-verhaallijn gaat over de verhouding tussen deze twee personages", vertelt Tieger.

De vertegenwoordiger van High Moon Studios stelt dat de ontwikkelaar nauw samenwerkt met Hasbro. In samenspraak met de eigenaren van de Transformers-franchise heeft High Moon Studios verschillende openingen in de geschiedenis van de Transformers-serie gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen.

Fans van de Transformers-serie kunnen 'smullen van de nostalgie', meent Tieger. In de trailer, die werd onthuld toen 'Transformers: War for Cybertron' werd aangekondigd, vallen bekende Transformers te zien als 'Bumblebee', 'Optimus Prime', 'Megatron', 'Soundwave' en 'Omega Supreme', terwijl 'Shockwave' onthuld is als een bonus wanneer Amerikaanse gamers het spel bestellen bij Gamestop.

Transformers-game flinke dosis fanservice