Lotus F1 beleeft baandebuut

Peterselieman

Gisteren heeft het nieuwe Formule 1-team Lotus F1 haar nieuwe bolide het debuut op de baan laten maken. De donkergroene bolide maakte op het korte Stowe circuit van Silverstone in de handen van testcoureur Fairuz Fauzy.

Op de nieuwe bolide stonden al een aantal sponsoren, namelijk Proton, Malaysian tourism, the Tune Group en Naza Corporation, maar geen AirAsia van teambaas AirAsia. Teampresident Riad Asmat zei dat er meer sponsoren zullen volgen. "Je kunt aan de livery van de auto zien wie ons steunen. Het zal een mix zijn van Maleisische en internationale sponsoren," zo zei hij tegen de Maleisische krant The Star.

Volgens technisch directeur Mike Gascoyne waren er geen technische problemen bij de eerste run. "Het Stowe circuit is niet groter dan een baan voor de go-kart baan en op een koude februarimiddag met zo nu en dan sneeuw leer je niet hoe de auto zich gedraagt," zei hij tegen de BBC. "We hebben een mooi aantal ronden gereden en we hebben allerlei systeemchecks gedaan, waardoor we de test in Jerez aan kunnen gaan."

De presentatie van de auto zal komende vrijdag in Londen zijn.