Gall over speelveld: "Veendam speelt hier voorlopig niet meer op"

Olga Kroeders

Het hoofdveld in het stadion van BV Veendam is al weken onspeelbaar. Volgens trainer Joop Gall duurt het ook nog wel even voordat er weer gespeeld kan worden op het slechte gras.

Afgelopen maandag zou de thuisclub op het eigen veld een competitieduel afwerken met AGOVV Apeldoorn. "Maar op dit veld kun je niet voetballen", aldus de oefenmeester tegenover het Dagblad van het Noorden.

Aanstaande vrijdag en maandag staat er voor Veendam wederom een thuisduel op het programma. "Maar mijn voorspelling is dat we de komende twee wedstrijden hierop ook niet spelen", gaat Gall verder. "Houd er maar rekening mee dat we onze eerste wedstrijd pas weer spelen op 26 februari." Dan neemt de Groningse club het in Roosendaal op tegen RBC.

De slechte staat van het veld zorgt er ook voor dat Gall creatief moet zijn om zijn equipe een volwaardige training voor te schotelen. "Je moet elke dag weer creatief zijn, maar het is heel vervelend allemaal. Je kunt niet doen wat je wilt doen."

"Je mist ook heel veel trainingen. Je kunt ze niet twee keer per dag op kunstgras laten trainen of in een zaal. Dan krijgen ze spierproblemen of andere klachten", besloot de oefenmeester zijn verhaal.