Adams: "Ik gooi nooit meer tegen Taylor"

Sjors (Sj0rSz)

Afgelopen weekend was FOK!sport aanwezig bij het Dutch Open Darts in Veldhoven. Daar was ook de nummer één van de British Darts Organisation (BDO), Martin Adams, van de partij. Wij hadden de mogelijkheid om een aantal vragen van jullie aan hem voor te leggen.

Wat is je meest legendarische overwinning?
"Voor veel mensen zal dat geen verrassing zijn, maar dat is mijn finalepartij tegen Phil Nixon op Lakeside tijdens Lakeside 2007. In die partij stond ik erg ruim voor (6-0), maar Phil kwam sterk daarna terug (6-6). Uiteindelijk was ik toch degene die aan het langste eind trok. Maar daarnaast kies ik ook voor de zege tijdens het WK darten in 1995. In dat jaar won ik het individuele toernooi, het dubbeltoernooi en het ploegentoernooi. Dat zal ik echt nooit meer vergeten."

En wat is je meest slechte partij?
"Dat zijn eigenlijk alle partijen, die ik aan het begin van een toernooi gooi. Op zo'n moment moet ik er nog even inkomen, ook omdat er dan publiek bij zit. Naarmate het toernooi vordert, kom ik steeds beter in mijn spel en ga ik steeds beter gooien. Soms blijft zo'n eerste partij ook wel in mijn hoofd zitten, maar vaak weet ik deze uit mijn gedachten te bannen."

Wat is je favoriet? Een negen-darter op tv gooien of vijf keer Lakeside winnen?
"Dan win ik liever nog vijf keer de Lakeside, dan dat ik een negen-darter op televisie gooi. Kijk, een negen-darter gooien is een mooi moment, maar aan de wereldtitel hecht ik meer waarde."

Is het de eerste keer dat je aan het Dutch Open Darts mee doet?
"Nee, ik ben al jaren aanwezig tijdens één van de grootste dartsevenementen van Nederland. De eerste keer dat ik aan het Dutch Open Darts meedeed, was in 1993 of 1994. Ik heb sindsdien geen verstek meer laten gaan, dus ben elk jaar van de partij. En elk jaar kijk ik er naar uit om aan dit toernooi mee te doen."

Deed je ook aan het koppeltoernooi mee?
"Ja, ik speelde in het koppeltoernooi samen met Ross Montgomery. We bereikten de laatste zestien, maar werden daar uitgeschakeld door Stuart Kellett en Mark Cairney."

Zou je in de toekomst nog eens tegen Phil Taylor willen spelen?
"Dat is niet aan de orde, als ik heel eerlijk ben. Ik speel alleen tegen darters, die bij de BDO zijn aangesloten en niet tegen de mensen, die bij de PDC gooien."