Onderzoek naar bommelder

Marc (MPG)

In de woning van de verwarde man uit Bergen op Zoom die vandaag voor opschudding zorgde op het station van Den Bosch is vanmiddag huiszoeking verricht. Dit heeft de politie gemeld tijdens een persbijeenkomst.

De 43-jarige man dreigde rond 8.00 uur vanochtend een explosief tot ontploffing te brengen in een treincoupé. Hierdoor werd al het treinverkeer van en naar Den Bosch stilgelegd. Ook het gebied rondom het station werd ontruimd. Na een urenlange zoektocht bleek het loos alarm te zijn.

Agenten hebben de man kunnen arresteren. Hij wordt verdacht van bedreiging en poging om een voorwerp tot ontploffing te brengen, zo meldt justitie.

Bekende van politie
De verdachte is vanwege zijn psychisch verleden een bekende van de politie. Zijn gedragingen zijn in het verleden al eens bekeken, maar daaruit zou niet gebleken zijn dat de man gevaarlijk is.

Over de motieven van de verdachte is nog niets bekend. Vanavond wordt hij door de politie verhoord. Volgens de politie verleent de man volledige medewerking aan het onderzoek.

Serieuze dreiging

De dreiging werd uiterst serieus genomen, omdat een medewerkster van de NS in de media meldde dat er een explosief was aangetroffen. De NS betreurt deze uitspraak. "Ze heeft deze uitspraak volledig ten onrechte gedaan. Daar gaan wij niet over maar de politie," aldus de NS.

Om erachter te komen hoe de mededeling naar buiten heeft kunnen komen, stelt de NS een intern onderzoek in. Zelfs als er al een explosief aanwezig was geweest, had dit nooit door een NS-medewerker naar buiten gebracht mogen worden. De NS doet geen mededelingen over eventuele persoonlijke consequenties voor de medewerkster.