Fifa 10 bereikt mijlpaal

Redactie

Sinds de release van 'Fifa 10' begin oktober zijn er vorig jaar 9,7 miljoen exemplaren van het voetbalspel verkocht. Dit maakte Electronic Arts bekend als onderdeel van haar financieel verslag over de laatste drie maanden van vorig jaar.

Met 9,7 miljoen verkochte exemplaren weet 'Fifa 10' net niet de mijlpaal van de tien miljoen verkochte games te behalen. Deze cijfers gingen echter over de periode van oktober tot en met december 2009. In 2010 verkoopt de game nog altijd goed, en dus kan er voorondersteld worden dat 'Fifa 10' inmiddels meer dan tien miljoen keer is verkocht.

De voetbalgame is al tijden aan een opmars bezig. Voorheen had de Fifa-serie zware concurrentie uit de hoek van Konami, maar tegenwoordig wordt de Fifa-serie door kenners superieur of op z'n minst gelijkwaardig geacht aan de Pro Evolution Soccer-serie.

'Fifa 10' verscheen vorig jaar op alle spelcomputers en is vooral populair op de PlayStation 3 en Xbox 360. Rond het wereldkampioenschap voetbal zal uitgever Electronic Arts met een opvolger komen waarin de door de fans gehekelde punten aangepast worden.