Dramatische start Ten Cate bij Al Ahly

Niels (DerMeister)

Henk ten Cate heeft geen goede start gemaakt bij zijn nieuwe club Al Ahly. Na een 5-0 nederlaag tegen Al Ain is de titel uit zicht.

"We moeten eerlijk zijn", sprak Ten Cate na afloop tegenover the-AFC.com. "De competitie is over voor ons. We moeten oppassen dat we niet verder zakken op de ranglijst. Het belangrijkste voor ons is nu om het vertrouwen weer terug te winnen. Ik ben slechts twee dagen bij het team en ik heb gezien dat er veel werk aan de winkel is."

Na zijn teleurstelling duidelijk gemaakt te hebben, analyseerde de Nederlandse trainer de wedstrijd. "Door de twee vroege tegendoelpunten waren we al snel kansloos. Het was voor ons moeilijk om terug te komen. Zeker tegen een tegenstander als Al Ain. We deden het daarna een kwartier goed. Ook de eerste 25 minuten van de tweede helft waren prima."

Ten Cate vindt dat Al Ain zijn ploeg een lesje heeft geleerd qua effectiviteit. "We creëerden zelf een paar kansen. Al Ain had zeven kansen waarvan ze er vijf scoorden. Dat is een hoog percentage in een wedstrijd waarin zij erg goed speelden."