Damon en Soderbergh doen actiethriller

static

Matt Damon en regisseur Steven Soderbergh willen dit jaar nog de actiethriller 'Contagion' opnemen. Dit moet een film worden over een mysterieuze wereldwijde epidemie. Aanvankelijk waren Soderbergh en Damon van plan om samen met Michael Douglas een film over het leven van zanger Liberace te maken, maar deze biopic is nu uitgesteld tot 2011. Damon en Soderbergh zijn immers zo enthousiast over 'Contagion', dat het project meteen voorrang krijgt. Dat meldt website The Playlist.

Het script voor 'Contagion' is geschreven door Scott Z. Burns, die eerder onder meer al het script schreef voor de vorige film die Damon en Soderbergh samen maakten, de komedie 'The Informant!'. Burns en Soderbergh kregen het idee voor 'Contagion' op de set van 'The Informant!', nadat ze een gesprek over bacillen begonnen toen ze een scène opnamen waarin geniest wordt.

Volgens The Playlist zijn Damon en Soderbergh al bezig een sterrencast bij elkaar te verzamelen: onder meer Kate Winslet, Jude Law en Marion Cotillard zouden al benaderd zijn.

2010 gaat zo nog een druk jaar worden voor Matt Damon: momenteel is de acteur bezig met de opnames van de Clint Eastwood-thriller 'Hereafter', en daarna is hij later dit jaat nog te zien in de actiethrillers 'Green Zone' en 'The Adjustment Bureau'.

Damon en Soderbergh doen actiethriller