[WTT] Sijsling knokkend naar tweede ronde

JJdJ1984

De eerste dag van het World Tennis Tournament zit erop. Vanmiddag wisten Robin Söderling, Andreas Seppi en Florian Mayer zich al te plaatsen voor de tweede ronde. Vanavond zijn daar Tommy Robredo en Igor Sijsling aan toegevoegd.

Igor Sijsling stond in de eerste set al snel een break achter maar wist zich tot 6-6 terug te vechten. In de tiebreak van de eerste set kwam de Nederlander er niet aan te pas en verloor de tiebreak met 7-2.  In de tweede set kreeg Sijsling in de vierde kans breakkansen maar wist deze niet te benutten. In de achtste game was het dan alsnog raak en wist Sijsling zijn tegenstander te breaken en daarna direct de tweede set uit te serveren. In de beslissende derde set werd Sijsling al in de tweede game gebroken door zijn Duitse opponent. Sijsling wist daarna in de negende game de break ongedaan te maken en in de elfde game zijn tegenstander opnieuw te breaken. Daarna tennisde de Nederlander het proffesioneel uit en plaatste zich als eerste Nederlander voor de tweede ronde

Eerder op de avond kwam Robin Hase in actie. Haase kon in de eerste set goed mee met Robredo. Hij wist zelfs vrij vroeg te breaken en daarmee op een 4-2 voorsprong te komen. Daarna leverde de Nederlander wel zijn service een keer in en moest de eerste set via een tiebreak worden beslist waar Haase aan het kortste eind trok. In het begin van de tweede set werd de nummer 361 van de wereld al snel gebroken. De Nederlander kreeg nog een kans op een rebreak maar Robredo wist uiteindelijk ook de tweede set naar zich toe te trekken.

Robredo - Haase 7-6 (4), 6-4
Zverev - Sijsling 7-6 (2), 3-6, 5-7

dubbelspel, eerste ronde

Knowle / Lindstedt - De Voest / Wassen 4-6, 7-6 (7), 10-8