Erades: "Hoenselaar is constanter, niet beter"

JJdJ1984

Afgelopen zaterdag was FOK!sport aanwezig bij de Dutch Open Darts. FOK!sport interviewde daar Rilana Erades. Deze Nederlandse dartster behaalde in 2009 de halve finale op de Lakeside en wist in Veldhoven tot de kwartfinale te reiken. FOK!sport stelde haar een aantal vragen en hieronder kun je haar antwoorden lezen.

Ben je teleurgesteld met het verlies in de kwartfinale?
"Het is nooit leuk om te verliezen, maar ik ben niet teleurgesteld. Ik kan terugkijken op een geslaagd toernooi." Je gooit dit seizoen wisselvallig. In Klaaswaal pakt pak je de toernooizege, tijdens de Dutch Open haal je vervolgens de kwartfinale maar tijdens het rankingtoernooi van de Nederlandse Darts Bond vlieg je er in de eerste ronde uit. Hoe komt dat? "Ik dacht tijdens het rankingtoernooi dat de buit binnen was. Ik sta 2-0 voor tegen Sharon Prins en dacht er al te zijn en dan ga je juist onderuit. Dat doet pijn."

Francis Hoenselaar is bij het grote Nederlandse publiek het bekendst. Is zij ook de beste Nederlandse dartster?
"Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Wij kunnen hetzelfde als dat zij kan. Vrijdag gooit ze een 15-, 16-, en een 12-darter. Dat is supersterk maar ook Francis heeft haar dag wel eens niet. Zij kan ons verslaan maar wij kunnen ook zeker van haar winnen. Het ligt gewoon aan de vorm van de dag. Hoenselaar is iets constantanter dan dat wij zijn."

Waar werk je naar toe dit seizoen?
"Ik wil me kwalificeren voor de Lakeside en doe mee aan de Winmau. Het is voor de Lakeside de enige manier om me te plaatsen. Ik loop geen internationale ranking af vanwege een gebrek aan sponsorbudget. Dan is kwalificatie voor de Lakeside de enige mogelijkheid om in het hoofdtoernooi terecht te komen."