'Beenhakker wilde Van Nistelrooy naar Feyenoord halen'

Niels (DerMeister)

Leo Beenhakker heeft geprobeerd om Ruud van Nistelrooy naar Feyenoord te halen. De 33-jarige aanvaller kon rekenen op de interesse van over de hele wereld en vertrok uiteindelijk van Real Madrid naar Hamburger SV.

Van Nistelrooy, eerder in de Eredivisie actief voor sc Heerenveen en PSV, vertelde tegenover Sportweek: “De gekste club? Ik had nu in Mexico kunnen spelen, ik meen bij de FC Cancun. Er kwamen clubs uit de VS langs en een paar zandbakken uit het Midden-Oosten. Die kregen een direct nee te horen. Ik was op zoek naar een serieuze club, het liefst uit een grote competitie. Daarom ging ik ook niet in op aanbiedingen uit Griekenland en Turkije."

Ook kwam er vanuit Nederland interesse. Leo Beenhakker zocht contact op met Van Gol met de vraag of hij interesse had in een overstap naar Rotterdam: “Hoe hij aan m’n nummer kwam, weet ik niet, maar opeens meldde Don Leo zich per sms of ik geen zin had in Feyenoord. Dat had ik niet, maar ik vond z’n aanpak best grappig. Hij doet het dan toch maar, daar ben ik best gevoelig voor.”