[WTT] Seppi, Mayer en Söderling door

JJdJ1984

Vandaag staat de eerste dag op het programma van het 37ste ABN AMRO World Tennis Tournament. Zojuist is de middagsessie bij het enkelspel afgelopen en hieronder kun je de uitslagen lezen.

De eerste partij van het toernooi werd voor een select aantal toeschouwers afgewerkt. De bedwinger van Raemond Sluiter, Stephane Bohli moest het opnemen tegen de Italiaan Andreas Seppi. Seppi die al eerder aanwezig was in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy won de partij in twee sets 6-1 en 7-5. Voor Bohli is het opnieuw een vroege uitschakeling in Rotterdam. Afgelopen jaar verloor de Zwitser eveneens in de eerste ronde van Gaël Monfils.

Ahoy' liep langzaam vol voor het duel tussen de Servische Janko Tipsarevic en de Duitser Florian Mayer. De eerste set ging vrij eenvoudig naar de de Duitser met 6-3. In de volgende set ging het gelijk op en moest de tiebreak de beslissing brengen het werd daarin 8-6 voor de Serviër en daarmee haalde hij de tweede set binnen. Ook de beslissende derde set moest met een tiebreak worden beslist. Florian Mayer wist ondanks vele slordige fouten de wedstrijd in bijna drie uur naar zich toe te trekken met eveneens 8-6 in de tiebreak.

De met een wildcard toegelaten Robin Söderling had het in de eerste set moeilijk met de Fransman Florent Serra. Serra wist de eerste set naar zich toe te trekken door een break halverwege de eerste set. In de tweede set kreeg Söderling enkele kansen om te breaken in de achtste game maar wist deze niet te benutten. De volgende game van de Fransman was wel een prooi voor de Zweed en daarmee wist hij de tweede set met 6-4 te winnen. In de beslissende derde set wist Söderling al snel een break te plaatsen. Dit was meteen het breekpunt in de wedstrijd. De Fransman verloor hierna nog een keer zijn service daardoor kon de Zweed uitlopen naar een 5-0 voorsprong in de set. Serra pakte nog één game in de derde set voordat Söderling de wedstrijd uitserveerde.

Vanavond zullen er twee Nederlanders in het sportpaleis in actie komen. Robin Haase neemt het in de eerste avondpartij op tegen de Spanjaard Tommy Robredo. Igor Sijsling mag het in de wedstrijd erna opnemen tegen de Duitser Mischa Zverev.

Enkelspel, eerste ronde

Bohli - Seppi 1-6, 5-7
Tipsarevic - Mayer 3-6, 7-6 (6), 6-7 (6)
Serra - Söderling 6-4, 4-6, 1-6

Dubbelspel, eerste ronde

Fyrstenberg/Matkowski (3) - Chiudinelli/Garcia-Lopez 7-5, 3-6, 10-7