[NHL] Bruins beëindigen verliesreeks

Denny (nyny83)

De Boston Bruins hebben hun op één na langste verliesreeks beëindigd tegen de Montreal Canadiens. De Canadezen werden met 3-0 verslagen. Man van de wedstrijd werd goalie Tuukka Rask, die alle 36 schoten op doel wist te stoppen. Daarmee voorkwamen de Bruins dat hun de langste verliesreeks ooit, elf keer op rij in het seizoen 1924/1925, evenaarden.

Marco Sturm scoorde tweemaal en Patrice Bergeron had twee assists. De andere goal werd gemaakt door Adam McQuaid, die zijn eerste NHL-goal uit zijn carrière maakte. "We hadden deze overwinning hard nodig. Onze goalie was geweldig en maakte een paar belangrijjke reddingen, en onze spelers wisten in de derde periode definitief het verschil te maken", aldus Boston-coach Claude Julien. Rask was vooral in vorm in de tweede periode, waarin hij maar liefst vijftien schoten op doel te verwerken kreeg.

Verdediger McQuaid opende de score voor de Bruins met een afstandsschot dat van richting veranderde via Ryan White's stick. In deze periode waren de Bruins de bovenliggende partij, maar dat was in de tweede wel anders. Hierin schoten de Bruins slechts driemaal op doel, terwijl de Canadiens vijftien pogingen waagden. In de derde periode ging het gelijk op met ieder elf schoten op doel, maar de Canadiens wisten niet te scoren en de Bruins via tweemaal Marco Sturm wel. Zijn eerste goal was uit een rebound van een schot van verdediger Zdeno Chara, de tweede was vergelijkbaar met de goal van McQuaid.

Er werd slechts één andere wedstrijd gespeeld gisteren, en die was tussen de Washington Capitals en de Pittsburgh Penguins. In een zinderende wedstrijd waren de Washington Capitals na een 4-1 achterstand uiteindelijk met 5-4 te sterk voor de Penguins. Sterspeler Alexander Ovechkin scoorde een hattrick. De sterspeler van de Penguins, Sidney Crosby, scoorde twee goals.