"El Hamdaoui speelde een fantastische wedstrijd"

Olga Kroeders

Mounir El Hamdaoui liet gisteren weer eens in positieve zin van zich spreken. De aanvaller van AZ was verantwoordelijk voor de eerste goal tegen Feyenoord.

Uiteindelijk won AZ met 1-2 in De Kuip door een late goal van Hector Moreno. Na afloop ging het niet alleen over de zege van AZ, maar ook over de terugkeer aan het front van El Hamdaoui. De Marokkaan was al sinds de herfst niet meer doeltreffend geweest.

Zelf wilde hij geen interviews geven, maar aanvoerder Stijn Schaars wilde wel praten over zijn collega. "Het lastige is: scoren kun je niet trainen", zei hij in De Pers. "Dat moet voortkomen uit een overtuiging. Soms heb je daar ook wat geluk bij nodig. Mounir heeft een fantastische wedstrijd gespeeld. Hij was altijd een meter los van zijn directe tegenstander, altijd aanspeelbaar."

Ook Martin Haar, gisteren waarnemend hoofdcoach, sprak zijn vertrouwen uit. "We hebben als technische staf altijd het vertrouwen in Mounir behouden. Hij is iemand die vanuit zijn intuïtie speelt, uit het niets een doelpunt kan maken. Zelfs als hij niet in vorm is, gaat er dreiging van hem uit."