Nederlandse darters niet succesvol in PC Gibraltar

Niels (DerMeister)

Darter Denis Ovens heeft vandaag de Players Championship van Gibraltar op zijn naam geschreven. De Engelsman was in de finale met 6-5 te sterk voor de Schot Gary Anderson. Co Stompé was de beste Nederlander. Hij bereikte de vierde ronde.

De overwinning tijdens de PC van Gibraltar, dat onderdeel uitmaakt van de PDC Pro Tour, betekende voor Ovens de eerste titel sinds 2007. Met deze zege verdiende de Engelsman zevenduizend dollar. Matt Clarke verdiende vierduizend dollar, aangezien hij in zijn openingspartij een negendarter wist te produceren.

Stompé haalde de vierde ronde en trof daarin James Wade. Onze landgenoot ging met 6-3 ten onder en Wade stootte door dit resultaat naar de kwartfinales van het toernooi. Vincent van der Voort wist de laatste 32 te halen, maar verloor daar met 6-2 van Terry Jenkins.

Eerder dit weekend vond in Gibraltar het eerste PC-evenement plaats. Zaterdag wist Colin Lloyd de Eddie Cox Memorial op zijn naam te schrijven. Deze wedstrijd maakt ook deel uit van de PDC Pro Tour.

In de finale was hij met 6-2 te sterk voor Wayne Jones. Beste Nederlander in dat toernooi werd Vincent van der Voort. Hij haalde de laatste zestien, maar verloor nipt met 6-5 van Mark Dubdrigde. Michael van Gerwen en Co Stompé sneuvelden al in de derde ronde.