Adams en Hedman winnen Dutch Open Darts

Sjors (Sj0rSz)

Martin Adams en Deta Hedman hebben zich tijdens het Dutch Open Darts in Veldhoven gekroond tot winnaar. Vandaag werden de finales van het grootste dartstoernooi, dat voor aanvang van het toernooi 3449 deelnemers kende.

Wolfie bereikte de finale door Steve West in de kwartfinales te verslaan en vervolgens af te rekenen met Steve Douglas. Waites drong via Paul Gibbs en Ross Montgomery door tot de eindstrijd, waarin hij nog wel met 1-0 in sets voor kwam. In het vervolg van de partij kon Waites het tempo van zijn opponent niet meer bijbenen en gaf zich uiteindelijk met 3-1 gewonnen.

In het damestoernooi toonde Hedman zich de sterkste en versloeg Trina Gulliver. Beide Engelse dames maakte er een bijzonder spannende partij van, die over het maximale aantal legs gespeeld werd. Het werd 5-4 in het voordeel van Hedman, waardoor Gulliver werd ontroond als winnares van vorig jaar.

Het enige Nederlandse succes was vandaag te vinden in het dames koppeltoernooi. Francis Hoenselaar won met haar koppelpartner Trina
Gulliver het koppeltoernooi bij de dames. Vorig jaar won The Dutch Crown het koppeltoernooi ook al, ook toen met Gulliver als partner.

De overige Nederlanders op de finaledag kwamen niet vaker dan één partij in actie. De verrassende kwartfinalist Patrick Loos verloor met 4-0 van Montgomery en Steve Douglas was Edwin Max met 4-1 de baas. Rick Hofstra en zijn koppelpartner Tony West kwamen niet voorbij latere winnaars Ian White en John Henderson.