Van Marwijk tevreden over loting

Sjors (Sj0rSz)

Bert van Marwijk is van mening dat de weg naar het eindtoernooi van EURO 2012 te doen moet zijn. Hiermee reageerde de bondscoach van het Nederlands elftal op de loting van het EK voetbal. Oranje werd aan Zweden, Finland, Hongarije, Moldavië en San Marino gekoppeld.

"Het is lastig om zover vooruit te kijken, de EK-kwalificatie begint pas over ruim een half jaar," liet Van Marwijk vanuit Polen weten. "We hebben eerst nog een WK voor de boeg. Het is natuurlijk leuk dat we Erwin Koeman met Hongarije treffen, dat geeft deze wedstrijd toch een extra tintje."

"Finland, Zweden en Hongarije zijn de wat bekendere voetballanden," ging de oefenmeester verder, die wel voor onderschatting waakte. "Moldavië en San Marino zijn, op papier althans, de 'mindere' opponenten. Maar, en dat heb ik al vaker gezegd, je kan en mag tegenwoordig geen enkele tegenstander onderschatten. Aan de andere kant moet je er ook niet voor weglopen en geen angst hebben. Als we in normale doen zijn, moet het lukken."

Ook Giovanni van Bronckhorst kon leven met de loting. De speler van Feyenoord sprak van een 'mooie groep'. "Volgens mij hebben we tegen alle landen een positieve balans, al zegt dat ook niet alles," aldus de verdediger. "Verder is natuurlijk het weerzien met Erwin Koeman speciaal. Van de Zweden, op papier toch de voornaamste concurrent, verwacht ik dat ze revanche willen nemen, vanwege het missen van het WK 2010."