Win SvenK, de dvd over Sven Kramer

Olga Kroeders

Sven Kramer is een van de beste langebaanschaatsers die ons land tot nu toe heeft gehad en hij is hard op weg om de allerbeste te worden. Bij de Olympische Spelen in Vancouver, die bijna van start gaan, start de Fries op de 1.500, 5.000 en 10.000 meter en op de ploegenachtervolging. Ter gelegenheid van de Spelen verschijnt deze maand een 2DVD over Sven getiteld SvenK.

De eerste dvd gaat over de loopbaan van Sven Kramer die in 2004 zijn internationale debuut maakte bij het WK voor junioren waar hij tweede werd. In 2005 werd hij bij datzelfde kampioenschap eerste. Hierna tekende hij een contract bij de TVM ploeg. In de jaren die hierop volgden begonnen onder leiding van zijn coach Gerard Kemkers de grote successen. “Sven the man” won in totaal al 90 gouden medailles op diverse nationale en internationale kampioenschappen. Bovendien werd hij Schaatser- en Sportman van het Jaar en won hij de prestigieuze Oscar Mathisen-trofee, ook wel bekend als de schaatsoscar. Met het record van vier Europese titels op rij reed Kramer dit jaar Rintje Ritsma en de Noor Hjalmar Andersen uit de geschiedenisboeken. Zij wonnen het EK Allround drie keer op rij.

Op de tweede dvd de voorbereiding op de Olympische Winterspelen met een blik achter de coulissen bij de TVM ploeg. Op deze dvd een overzicht van de verschillende trainingsmethoden en geeft onder andere een kijkje achter de schermen bij de trainingskampen in o.a. Mallorca, Torbole, Berlijn en St. Moritz.

FOK! mag in samenwerking met Strengholt MultiMedia vijf van deze 2dvd's weggeven. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de volgende vraag te beantwoorden: De vader van Sven Kramer was in zijn tijd ook een bekende schaatser. Hoe heet hij?

Om mee te doen vul hier je antwoord in. Meedoen kan tot 13 februari 21:00 uur.