Olympische sporters krijgen veertien condooms

Frank (franklop)

De Olympische Spelen starten volgende week vrijdag in Vancouver. Bij binnenkomst krijgen de sporters van de organisatoren een welkomstgeschenk. Naast handschoenen en lichtgevende staafjes (voor het geval het licht uitvalt) krijgen de sporters ook veertien condooms per atleet.

Of dit er niet te veel zijn? Volgens voormalig Canadees snowboarder Crispin Liscomb hadden het er nog wel meer mogen zijn. "Na vier jaar te focussen op dat ene doel, elke dag te denken aan die olympische topprestaties, wil je even stoom afblazen wanneer je competitie afgelopen is. Dan ben je klaar om alle remmen los te gooien."

Naast de sporters zullen ook de toeschouwers voorzien worden van een kit. Door vrijwilligers van SafeGames2010 zullen pakketten met balsem, lipbalsem, opnieuw lichtgevende sticks en dvd's met noodnummers worden uitgedeeld. Ook een lokale sexshop doet mee aan deze acties. Womyns' Ware geeft elke toeschouwer met een toegangskaartje voor een olympisch evenement korting van tien procent op hun artikelen. Verder krijgen alle geaccrediteerde journalisten een waardebon van vijf dollar en atleten die langskomen krijgen zelfs een gratis geschenk.

"Zowel sport als seks zijn uitstekende cardiovasculaire activiteiten," aldus woordvoerster Janna Sylvest. "En nog een gelijkenis: statistisch wordt seks meer bedreven tijdens de wintermaanden, net zoals sleetje rijden."

Dit nieuws zal natuurlijk veel geruchten op gang brengen rond de Nederlandse schaatsers. Volg alle amoureuze neukroddels binnen de Nederlandse groep op het forum.