Nijhuis: "Wedstrijd als alle andere"

Niels (DerMeister)

Scheidsrechter Bas Nijhuis zegt geen last te hebben gehad van aantijgingen dat hij Ajax-Roda JC niet had mogen fluiten. De Twent zou onbewust voordeel kunnen veroorzaken voor FC Twente door Ajax kaarten te geven.

FC Twente en Ajax spelen dit weekeinde tegen elkaar. "Het was voor mij een wedstrijd als alle andere", zei Nijhuis tegen Eredivisie Live.

Ook over de twee veelbesproken strafschoppen tijdens Ajax-Roda bleef Nijhuis bij zijn mening. Een opmerking van Suárez dat de arbiter aan de spits zou hebben gevraagd of het een penalty was, deed hij af als onzin. "Misschien is het mijn accent of misschien begrijpt hij de taal niet zo goed. Ik zei tegen hem: voor mij is dit een strafschop."

Dat er voor de tweede strafschop gevlagd werd, zei Nijhuis niet zoveel. "Ik zei meteen dat het via een eigen speler ging en dus geen buitenspel was. Dat daar dan een penalty uitkomt, dat kan." Dat de Roda-staf vervolgens over de rooie ging, vond Nijhuis niet kunnen. "Zo kun je je niet tegenover een scheidsrechter gedragen."