[NHL] Capitals behalen record

Denny (nyny83)

De Washington Capitals hebben hun elfde overwinning op rij geboekt, een record voor de Capitals. Dit keer werden de Boston Bruins met 4-1 verslagen. Hun vorige record stond op tien overwinningen op rij, en dat was in 1984. De Bruins hebben nu acht keer op rij verloren, hun langste reeks zonder overwinningen sinds 1956.

Man van de wedstrijd werd goalie José Theodore, die 41 van de 42 schoten op doel stopte. De Bruins waren dan ook de bovenliggende partij, maar veel pech en het scoringsvermogen van de Capitals zorgden toch voor een redelijk eenvoudige overwinning voor de ploeg uit Washington. "Het is eigenlijk wel raar. We speelden helemaal niet zo goed, maar wisten toch te winnen. Als je in een winnende reeks zit lukt ineens alles. Als je in een slechte reeks zit schiet je op de paal en maakt de andere goalie fantastische reddingen, zoals Theodore vanavond", aldus Capitals-coach Bruce Boudreau.

Bruins-coach Claude Julien kon zich hier goed in vinden: "Vandaag verdienden we echt om te winnen. Gezien het aantal scoringskansen hadden we na de eerste twee perioden ook met 4-1 voor kunnen staan. Aan het einde van die twee perioden stond het echter gelijk, en daarna kostten een paar fouten ons de overwining. Dat is aardig frustrerend: we hebben twee of drie keer op de paal geschoten, we misten goede kansen en kwamen een goalie in vorm tegen. We zullen echter moeten blijven vechten zoals we vanavond deden, dan valt het vanzelf een keer de goede kant op."

De Bruins kwamen in de eerste periode nog wel op voorsprong. In een vijf tegen drie-situatie wist David Krejci te scoren uit een pass van Marc Savard. Na twee minuten spelen in de tweede periode wist Mike Knuble echter gelijk te maken uit een pass van verdediger Tom Poti. Laich zette de Capitals vervolgens in de derde periode op voorsprong na een fout van verdediger Matt Hunwick. Hierdoor kon Alexander Semin de puck oppikken en afgeven op Laich. Boyd Gordon scoorde de 3-1 uit een pass van Poti voor het doel langs, waarna de 4-1 in het lege net van Alexander Ovechkin slechts nog voor de statistieken van belang was.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Boston Bruins Washington Capitals 1-4
Toronto Maple Leafs New Jersey Devils 3-0
Atlanta Thrashers Tampa Bay Lightning 1-2
Montreal Canadiens Vancouver Canucks 3-2
Nashville Predators Phoenix Coyotes 0-1 (SO)
Dallas Stars Minnesota Wild 4-2
Colorado Avalanche Columbus Blue Jackets 5-1
Los Angeles Kings New York Rangers 2-1
San Jose Sharks Detroit Red Wings 2-4