Hull snoept Chelsea punten af

Niels (DerMeister)

Chelsea is er niet in geslaagd de voorsprong op Manchester United uit te bouwen tot vier punten. De koploper van de Premier League kwam uit bij het tegen degradatie strijdende Hull City niet verder dan 1-1. Steven Mouyokolo zette Hull na een halfuur spelen zelfs op voorsprong, Didier Drogba maakte kort voor rust gelijk.

Beide ploegen hadden een dood spelmoment nodig om tot scoren te komen. Mouyokolo kopte raak uit een corner van Stephen Hunt. Drogba, die zijn eerste wedstrijd speelde na te zijn teruggekeerd van de Afrika Cup, maakte uit een door George Boateng veroorzaakte vrije trap gelijk. Jan Vennegoor of Hesselink speelde bij Hull, dat net onder de degradatiestreep bivakkeert, ruim een uur mee.

Ook in de FA Cup, waar nog twee replays uit de vierde ronde op het programma stonden, rolden er verrassende eindstanden uit de bus. Tweededivisionist Crystal Palace versloeg Wolverhampton Wanderers met 3-0. Wigan Athletic maakte het nog bonter door op eigen veld met 2-0 te verliezen van Notts County, dat uitkomt op het vierde niveau in Engeland.

Didier Drogba (Chelsea) in actie - Bron: Novum/AP