'Ghana wil met Balotelli naar het WK'

Niels (DerMeister)

Ghana gaat volgens La Gazzetta dello Sport veel in het werk stellen om Mario Balotelli over te halen met de Black Stars deel te nemen aan het komende WK in Zuid-Afrika.

De 19-jarige aanvaller is de zoon van Ghanese immigranten en kwam in de Siciliaanse stad Palermo ter wereld. Enkele jaren later werd hij toevertrouwd aan de familie Balotelli uit Brescia. Daar Balotelli nog geen bindende wedstrijd voor Italië achter zijn naam heeft staan, kan hij nog altijd voor het land van zijn ouders kiezen.

Met name Sulley Muntari, teamgenoot bij Internazionale, en bondscoach Miroslav Rajevac zouden zich de komende dagen gaan bezighouden met het overhalen van Balotelli. "In potentie is hij één van de beste aanvallers ter wereld", aldus Rajevac tegenover La Gazzetta dello Sport. "Ghana biedt hem een mooie kans om met een interessante ploeg deel te nemen aan het WK. Het hangt helemaal van hem af, maar wij zouden het geweldig vinden als we hem zouden kunnen opstellen."

Met een jonge ploeg wist Ghana onlangs tot de finale van de Afrika Cup te reiken. In de eindstrijd was Egypte met 1-0 te sterk voor de Black Stars.